Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Informare, instruire, sensibilizare, implicare și valorificare

Informare, instruire, sensibilizare, implicare și valorificare

Prin intermediul proiectului ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir”, copiii, fetele/ femeile refugiate și nerefugiate din raioanele Cahul și Cantemir se implică activ  în activități de informare, sensibilizare, autoapărare, meditație și își cresc capacitățile de răspuns la situații de criză. 

Colaborarea cu Bibliotecile Publice locale, Cluburile Sportive, instituțiile subordonate APL 1, Centrele de Creație/Tineret/ Sport și Agrement, a dus la creșterea coeziunii sociale între refugiați și membrii localităților gazdă. Prin urmare, activitățile din cadrul proiectului au fost susținute și realizate de Asociația Obștească ”AZI” din Cahul împreună cu experți în diferite domenii de activitate, iar ”Spațiile prietenoase pentru refugiați” unde au avut loc activitățile, ulterior au fost dotate cu echipament special. 

Spațiilor dotate și echipate din cadrul proiectului ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir:

1. R-nul Cantemir, sat. Baimaclia – ”Atelierul de Creație”. A.O. Parteneriatul Aachen Moldova.

2. R-nul Cahul, sat. Văleni – ”Sala de Sport și Agrement” Văleni.

3. Mun. Cahul – Sala Taekwondo Clubul Sportiv ”DINAMIC”, str. Ștefan cel Mare 110.

4. Mun. Cahul – Palatul de Cultură ”Nicolae Botgros” – sala de Meditație și Cabinetul de

consiliere psihologică.

5. Mun. Cahul – ”Centrul de Tineret Cahul”,  str. Prospectul Republicii 33.

6. Mun. Cahul – Sediul A.O. ”AZI”.

Scopul dotării acestor spații  este de a promova coeziunea socială prin activități de integrare, socializare, activități comunitare, meditații și activități de creștere a capacității de pregătire pentru situații de urgență și autoapărare. 

Toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt publicate pe:

Facebook – Asociația Obștească ”AZI” (https://www.facebook.com/ao.azi

Instagram – a.o.azi (https://www.instagram.com/a.o.azi/

Pagina web – aoazi-cahul.md (https://aoazi-cahul.md/), vă invităm să ne urmăriți activitatea online, dar și la adresa – Costache Negruzzi 46/1. 

Proiectul ”Integrarea socială și culturală a refugiaților din raioanele Cahul și Cantemir” în sprijinul comunităților gazdă și refugiaților din Ucraina in Moldova, este implementat de A.O. ”AZI” și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului ,,Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”

Articole similare