Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul a avut loc Forumul de transformare digitală – EdTech Moldova

La Cahul a avut loc astăzi evenimentul EdTech Moldova, care are ca scop educația digitală și integrarea acesteia în școlile din Republica Moldova. La ediția din 2023, au fost prezenți peste 400 de cadre didactice, directori și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ.

Pe agendă s-au abordat subiecte actuale din domeniul EdTech, iar evenimentul a inclus sesiuni informative, paneluri de discuții și o expoziție, toate adaptate necesităților actuale din domeniul educației și integrării tehnologiilor în procesul de predare-învățare.

”Demonstrăm oferta educațională și promovăm viitoarea admitere, care se începe în curând și ne dorim să atragem cât mai mulți studenți care sunt în zona noastră, interesați de tehnologii, învățământ, asistență socială, contabili”, a spus Anna Eremia, profesoară la Colegiul ”Iulia Hasdeu” din Cahul.

În cadrul forumului a fost prezentată Librăria Corinth, care oferă acces la o gamă variată de resurse digitale, instrumente și servicii pentru îmbunătățirea procesului de predare-învățare. Participanții au aflat cum pot utiliza resursele librăriei Corinth pentru a crea lecții și activități captivante și cum pot personaliza experiența de învățare pentru elevi, îmbunătățind astfel performanța școlară. Andrei Miculschi, unul dintre participanți, a prezentat un proiect inovator:

”Am venit aici cu două proiecte, primul dintre ele fiind biblioteca digitală pentru cei care învață, unde sunt adunate toate materialele care îi vor ajuta să acumuleze cunoștințe. Cu selectarea materialelor se ocupă însăși profesorii care predau. Scopul principal constă în plasearea tuturor informațiilor într-un singur loc: materiale, teste de pregătire pentru bacalauriat, etc.”, a declarat Andrei Miculschi.

S-au prezentat, de asemenea, modalități creative de a integra produsele STEAM în procesul de predare-învățare, sesiune recomandată cadrelor didactice care doresc să îmbunătățească metodele de predare și să ofere elevilor o experiență educațională mai interactivă și captivantă.

O altă participantă, membru al echipei Tekwill Junior Ambassadors, a explicat importanța dezvoltării aplicațiilor web pentru afaceri locale.

”Noi cu colegii mei suntem aici pentru a prezenta produsele pe care le-am realizat în cadrul mai multor categorii din cadrul Tekwill Junior Ambassadors. A fost o experiență benefică pentru noi, am reușit în timp să punem în practică toate cunoștințele pe care le-am acumulat în cadrul cursurilor. Noi am realizat o aplicație care promovează o afacere locală. Am luptat pentru un design minimalist, actual, foarte ușor de accesat. Considerăm că toate afacere ar trebui să dispună de o aplicație Web, pentru că le oferă posibilitatea utilizatorilor de a accesa mai rapid meniul și de a-și comanda produsele de care au nevoie”, a declarat participanta Tekwill Junior Ambasadors.

S-au prezentat, de asemenea, beneficiile Microsoft Office 365 pentru educație și funcționalitățile acestuia. S-au discutat posibilitățile folosirii acestuia pentru a îmbunătăți colaborarea între elevi și profesori, pentru a simplifica gestionarea datelor și pentru a spori eficiența în procesul de învățare.

Profesorul Mihail Zanet, prezent la eveniment, a subliniat obstacolele cu care se confruntă profesorii și elevii în studierea disciplinei viitorului.

”Sunt invitat aici ca să particip la un panou de discuții referitor la impedimentele pe care care le întâlnesc profesorii și elevii în studierea disciplinei viitorului. Că nu poți să predai o disciplină dacă nu ai laboratorul foarte bine dotat, softuri licențiate în baza cărora să lucreze. Fiecare cadru didactic care finalizează un curs primește un calculator în cadrul proiectului ”Tekwill în fiecare școală”, dar și elevii care participă la diferite domenii”, a spus Mihail Zanet, profesor de matematică și informatică în cadrul gimnaziului Unichioi, raionul Cantemir.

Acestea, dar și multe alte sesiuni de discuții au fost explorate în cadrul EdTech Moldova Forum 2023.

EdTech Moldova a fost organizat de Asociația Companiilor TIC din Moldova (ATIC), în cadrul proiectului „EU4Moldova Startup City Cahul”, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Suedia.

Articole similare