Publică un anunț
piatasud.md

La Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul, asistenții sociali fără studii de specialitate își vor putea valida și certifica competențele profesionale

La Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul, asistenții sociali fără studii de specialitate își vor putea  valida și certifica competențele profesionale

Persoanele care activează în asistența socială, dar nu dețin studii în acest domeniu vor avea posibilitatea să-și valideze competențele profesionale! Acest lucru va fi posibil în cadrul unui centru de validare și certificare a competențelor profesionale în domeniul asistenței sociale, deschis de Ministerul Educației și Cercetării în cadrul Colegiului ,,Iulia Hașdeu” din Cahul.

Deschiderea acestei oportunități derivă din interesul Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Familiilor de a avea angajați calificați, precum și din numărul mare de solicitări din partea asistenților sociali care au acumulat o vastă experiență la locul de muncă, dar care nu au absolvit un program de studii formale și nu dețin un certificat de calificare.

În Republica Moldova numărul specialiștilor care dispun de calificare în domeniul asistenței sociale nu acoperă diversitatea solicitărilor de ajutor acordat populației vulnerabile şi necesitatea de asistență socială. Serviciile de validare și certificare a competențelor profesionale în domeniul social vor contribui la creșterea numărului de specialiști pentru piața muncii.

Colegiul ,,Iulia Hașdeu” din Cahul este al 12-lea Centru de validare constituit de Ministerul Educației și Cercetării pentru a crea noi oportunități educaționale și de încadrare în câmpul muncii a cetățenilor din Republica Moldova și din diaspora.

Articole similare