Publică un anunț
piatasud.md

Maia Sandu: Mă voi vaccina cu AstraZeneca

Maia Sandu: Mă voi vaccina cu AstraZeneca

Președintele Maia Sandu spune că în următoarele 3 luni toți doritorii de a se vaccina anti-COVID-19 o vor putea face, pentru că nu va mai exista problema lipsei vaccinului. Șeful statului spune că în următoarele zile țara noastră va achiziționa o cantitate considerabilă de vaccin AstaZeneca și solicită Ministerului Sănătății să demareze a treia etapă de vaccinare, cea a populației generale. Maia Sandu spune că pentru a încuraja oamenii să se imunizeze, ea însăși se va vaccina cu AstraZeneca, notează IPN.

Președintele Maia Sandu spune că problema lipsei vaccinului va ține de trecut. Republica Moldova este capabilă să achiziționeze cantitatea necesară de ser AstraZeneca pentru vaccinarea tuturor celor care-și doresc să se imunizeze.

„Noutatea bună este că în cel mai scurt timp vom finaliza negocierile pe achiziția de vaccin și începând cu luna mai vom primi cantități mari de vaccin, astfel încât în următoarele 3 luni toți cei care vor să se vaccineze să o facă. În primul rând, este vorba despre AstraZeneca, este cantitatea cea mai mare de vaccin pe care o putem cumpăra. Mai purtăm discuții cu o altă companie producătoare de vaccin, dar încă nu avem un acord final”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Șeful statului spune că deocamdată nu s-a vaccinat și așteaptă să fie demarată etapa a treia a panului național de vaccinare, când va fi eligibilă imunizării populația generală.

„Partea bună este că toți cei care vor dori să se vaccineze cu AstraZeneca, eu personal tot cu AstraZeneca mă voi vaccina, vor putea face asta în următoarele luni. Chiar dacă eu sunt eligibilă, conform planului Ministerului Sănătății, încă nu m-am vaccinat, o voi face când va începe vaccinarea întregii populații. Solicit Ministerului Sănătății să deschidă procesul de vaccinare pentru toată lumea. Să lanseze platforma unde oamenii se pot programa și toți cei care vor să se vaccineze, s-o facă, pentru că nu vom mai avea această problemă a lipsei vaccinului”, a spus Maia Sandu.

Potrivit portalului www.vaccinare.gov.md, de la începutul campaniei de imunizare anti-COVID-19, au fost administrate aproape 140 de mii de doze de vaccin, ceea ce reprezintă 3% din populația eligibilă vaccinării.

Articole similare