Publică un anunț
piatasud.md

Nicolae Dunas: Europa ne așteaptă

Nicolae Dunas: Europa ne așteaptă

Președintele raionului Cahul, Nicolae Dunas a făcut aceste declarați în cadrul audierilor publice privind a Strategiei de reformare a administrației publice.  

„Strategia aceasta va face bine atât timp cât va merge de la compus la simplu și nu de la compus la necunoscut Nu mai stăm pe loc ca Europa ne așteaptă, dar nu cu mâinele în jos. Cu Doamne ajută!” a spus Nicolae Dunas în discursul său scurt. 

La eveniment au participat reprezentanții autorităților locale din raioanele Cantemir, Taraclia și Cahul, dar și reprezentanți ai societății civile. 

Proiectul Strategiei reprezintă viziunea Guvernului privind transformarea administrației publice centrale și locale, în contextul aderării la Uniunea Europeană și noilor realități socio-economice.  

Documentul prezintă un set de politici publice unitar, coerent și cuprinzător care descrie viziunea, scopul, obiectivele, acțiunile și resursele necesare pentru realizarea reformei până în 2030. Necesitatea de reformare complexă a administrației publice centrale și locale vine din provocarea continuă cu care se confruntă acestea, și anume: capacitatea administrativă limitată, generată de atractivitatea limitată, de sistemul de salarizare fragmentat și incoerent, de limitările sistemului de recrutare, promovare, evaluare al funcției publice.

Proiectul Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030 este disponibil pentru consultări publice pe portalul www.particip.gov.md, la următorul link: https://bit.ly/3jt5YMB.

Până la 17 februarie, Cancelaria de Stat va sistematiza toate propunerile de modificare a noii strategii pentru elaborarea documentului final propus spre aprobare în ședință de Guvern. 

Articole similare