Publică un anunț
piatasud.md

„Nu avem ce vorbi cu dumneavoastră” Agricultorii din Cahul nu au dorit să discute cu Ministrul Vladimir Bolea

Nici 15 minute nu a durat întâlnirea agricultorilor din Cahul cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea.  

Unii agricultori s-au plâns că sunt în prag de faliment, unii în proces de executare, iar compensațiile care sunt promise pentru că au suferit pe urma secetei din anul trecut – vor veni atunci când nu vor mai avea nici tractoare nici case. 

Ministrul Vladimir Bolea a încercată să le explice agricultorilor că urmează în următoarele zile să demareze procesul de alocare a compensațiilor, dar aceștia l-au învinuit că „îi spală pe creier”. 

„Vrem să discutăm cu cei care au puterea de decizie în țara asta: Președinția, Șeful Guvernului și Președintele Parlamentului. Până atunci, mergem să ne căutăm de treabă. Nu avem ce vorbi cu dumneavoastră” a spus unul dintre agricultori și majoritatea acestora au părăsit sala de ședință a Consiliului raional Cahul, unde a avut loc întâlnirea.  

Discuțiile dintre Vladimir Bolea și agricultorii rămași au continuat pe tonuri mai calme și constructive. O soluție pentru a stopa protestul unui grup de agricultori din Cahul nu s-a identificat.

Reamintim că un grup de agricultori din raionul Cahul a început să protesteze, pe 7 februarie pentru  a atrage atenția asupra stării precare în care se află și solicitau suport din partea autorităților. 

După 2 zile de proteste, grupul de agricultori au decis să ia o pauză până pe 13 februarie, în speranța că se vor întâlni cu Președintele parlamentului Igor Grosu pentru a-i spune revendicările. 

Pe 13 februarie, după ce solicitările acestora nu au fost satisfăcute, agricultorii au început să blocheze periodic traseul național Cahul – Cantemir. 

Astăzi, la agricultori a venit Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. 

Articole similare