Publică un anunț
piatasud.md

Până la 10 mii de dolari erau oferite pentru trecerea ilegală din Ucraina. Patru grupări criminale au fost deconspirate în sud

Până la 10 mii de dolari erau oferite pentru trecerea ilegală din Ucraina. Patru grupări criminale au fost deconspirate în sud

Patru grupări criminale specializate în facilitarea migrației ilegale au fost deconspirate de către angajații Direcției regionale Sud. Membrii grupării pretindeau de la 1.500 până la 10.000 de dolari pentru fiecare persoană transportată ilegal din Ucraina în Republica Moldova. Acțiunile ilegale au fost documentate pe parcursul lunilor februarie și martie ale anului curent.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală în cadrul a patru cauze penale, s-a stabilit că în regiunea localităților Vulcănești, Taraclia și Ceadîr – Lunga își desfășurau activitățile infracționale cele patru grupări.

Persoanele vizate în cercetări sunt cetățeni moldoveni. Acestea au organizat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin traversarea ilegală a frontierei de stat, a mai multor bărbați cu vârste cuprise între 20 și 30 de ani. Toți fiind legitimați ca cetățeni ai Ucrainei. De la aceștia, moldovenii ar fi pretins și primit sume bănești care ajungeau până la 10.000 de dolari pentru o persoană.

În privința a patru bănuiți a fost aplicată măsura de arest preventiv, totodată fiind indisponibilizate la sediul Direcției patru mijloace de transport care erau utilizate în transportarea străinilor.

Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor  și identificării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale.

Articole similare