Publică un anunț
piatasud.md

Doi șoferi, un moldovean și un român, au fost prinși cu acte falsificate la punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Leova

Doi șoferi, un moldovean și un român, au fost prinși cu acte falsificate la punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Leova

Incidentele au fost raportate pe parcursul zilei de 30 ianuarie 2024, la punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Leova.  

În primul caz, un conațional de 27 de ani a încercat să iasă din Republica Moldova cu un autoturism de model BMW, înmatriculat în România. La controlul documentelor, polițiștii de frontieră au observat elemente de falsificare în certificatul de înmatriculare.

Șoferul a declarat că a achiziționat automobilul recent, prin intermediul unui site online, și nu cunoaște despre falsul depistat.

În cel de-al doilea caz, un cetățean român de 30 de ani a prezentat asigurarea auto Cartea Verde falsificată, la intrarea în Republica Moldova. La verificarea în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că aceasta lipsește.

Bărbatul nu a putut oferi detalii despre falsul din document, fiind sigur că este un document autentic.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Autoturismul cu certificatul de înmatriculare falsificat a fost plasat pe teritoriul SPF Giurgiulești până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii de frontieră au deschis dosare penale pe numele celor doi șoferi pentru uz de fals în acte.

Articole similare