Publică un anunț
piatasud.md

Percheziții domiciliare într-un caz de organizare a migrației ilegale

Percheziții domiciliare într-un caz de organizare a migrației ilegale

În urma unei operațiuni desfășurate de către ofițerii de investigații și ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Vest, în cooperare cu forțele Poliției de Frontieră din Direcția regională Sud în comun cu Direcția acțiuni speciale, sub coordonarea Procuraturii Hîncești, a fost destructurată o grupare specializată în organizarea migrației ilegale.

Trei suspecți, cu vârste cuprinse între 33 și 44 de ani, au fost reținuți sub acuzația de organizare a intrărilor ilegale în Republica Moldova a cetățenilor ucraineni. Aceștia, conform investigațiilor, utilizau rețelele de socializare pentru recrutarea indivizilor și solicitau compensații financiare pentru serviciile ilegale prestate.

În timpul procesului de reținere, autoritățile au confiscat două autovehicule utilizate în scopul transportului ilegal al migranților, sume semnificative de numerar, dispozitive de comunicație mobilă implicate în activități infracționale și alte mijloace de probă.

Ansamblul de probe urmează să fie cercetat de către Procuratura Hîncești în ceea ce privește suspecții, în vederea determinării oportunității aplicării măsurii preventive a arestului. Menționăm că, în conformitate cu principiile juridice în vigoare, suspecții se bucură de prezumția de nevinovăție în cursul acestui proces.

Articole similare