Publică un anunț
piatasud.md

Percheziții la Vulcănești: Poliția a depistat și ridicat arme și muniții

Percheziții la Vulcănești: Poliția a depistat și ridicat arme și muniții

Ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI,  au efectuat  percheziții domiciliare în satul Cișmichioi la două persoane cu vârsta de 30 și 33 de ani, suspectate că ar deține ilegal arme, precum și alte obiecte folosite la acțiuni de braconaj în zona de sud a țării.

În urma acțiunilor întreprinse la domiciliile celor doi bărbați, polițiștii au depistat și ridicat o armă cu țeavă dublă de model TOZ-BM, cal. 16×70 mm, o armă lungă cu glonț de model TOZ- 8M cu lunetă, calibrul 22 Lr și o armă pneumatică de  model „Quatro”, precum și o mulțime de muniții de diferite tipuri, printre care și cartușe de calibrul 5,45 mm, destinate pentru mitraliera AK-74,  toate deținute ilegal.    

Munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioadă interzisă, pe timp de noapte (braconaj).

Bunurile au fost ridicate, iar polițiștii continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru  stabilirea circumstanțelor în care armele  au fost dobândite, inclusiv acțiuni procesuale de stabilire a scopului păstrării acestora, precum și altor persoane implicate.

Conform legislației în vigoare bărbații riscă pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Articole similare