Publică un anunț
piatasud.md

Poliția din Cahul începe acțiunile de combatere a comerțului stradal

Poliția din Cahul începe acțiunile de combatere a comerțului stradal

Inspectoratul de Poliție din Cahul a început acțiuni de combatere a comerțului stradal în municipiul Cahul.

Deja de câteva zile mașinele de poliție sunt amplasate în ”zonele preferate” de comercianții neautorizați, pentru a-i descuraja să vândă produse fără autorizație.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii vor verifica identitatea comercianților, produsele pe care le vând și documentele de autorizare. Comercianții neautorizați vor fi sancționați conform legii.

„Comerțul stradal este o activitate ilegală care creează disconfort cetățenilor și poate pune în pericol siguranța publică. De aceea, am decis să începem aceste acțiuni de combatere, pentru a asigura respectarea legii și pentru a crea un mediu de afaceri echitabil pentru toți comercianții”, a declarat șef secție al Secției securitate publică din cadrul IP Cahul, Artur Leonte.

Citește și: Câte locuri libere sunt în piețele agroalimentare din mun. Cahul

Acțiunile de combatere a comerțului stradal vor continua și în zilele următoare. Poliția îndeamnă comercianții să desfășoare activitatea comercială în piețe sau alte spații autorizate.

Reamintim că a fost anunțat concurs de ocupare a funcției de specialist – Agent Constatator, fără statut de funcționar public, în cadrul aparatului Primăriei municipiului Cahul, una dintre atribuțiile căruia ar fi combaterea comerțului stradal neautorizat, am decis să aflăm câte locuri sunt disponibile în piețele agroalimentare din municipiu.

Articole similare