Zilele Filmului Românesc (ZFR), devenite un eveniment cinematografic de tradiție în Republica Moldova, se extind în premieră în acest și în municipiul Cahul.

Astfel, câteva dintre cele mai apreciate filme românești vor putea fi la începutul lunii noiembrie la Cahul. Intrarea la proiecții este liberă.

ZFR dă astfel șansa publicului cinefil și din alte orașe ale Republicii Moldova să vadă câteva dintre reușitele cinematografiei din România, de azi și de ieri.

Evenimentul se va desfășura la Teatrul „B. P. Hasdeu” în zilele de 1 și 2 noiembrie, când vor putea fi văzute trei filme extrem de așteptate. Este vorba de comedia romantică „Povestea unui pierde-vară” (2018), regizată de Paul Negoescu și cu actorul Alexandru Papadopol în rolul principal, „Orizont” (2015), de Marian Crișan, și „Răscoala” (1965), de Mircea Mureșan.

Zilele Filmului Românesc sunt un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi Alternative Cinema din Republica Moldova, prin regizorul Dumitru Grosei și casa de producţie Rova Film din România, prin regizorul Marian Crişan.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.