Publică un anunț
piatasud.md

La Cahul vor avea loc Zilele Filmului Românesc

La Cahul vor avea loc Zilele Filmului Românesc

În perioada 7-8 septembrie la Cahul vor avea loc „Zilele Filmului Românesc” (ZFR) în incinta Teatrului B. P. Hasdeu.

Evenimentul va debuta sâmbătă 7 septembrie, ora 19:00 cu proiecția filmului „Oameni de treabă”. Acest lungmetraj a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de la Sarajevo și a câștigat premii importante la Gala Gopo.

Duminică, programul continuă cu un film dedicat întregii familii, „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”. Acest film urmărește povestea Mariei, o fetiță de 12 ani grav bolnavă, care pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe și aventuri. Filmul este inspirat din fapte reale și va fi urmat de o discuție cu publicul tânăr prezent, cu premii pentru cei mai îndrăzneți copii.

Evenimentul se va încheia cu proiecția filmului de debut al lui Cristian Mungiu, „Occident” (2002), o poveste complexă care împletește trei fire narative diferite. Personajele se intersectează și se influențează unele pe altele în moduri neașteptate.

Zilele Filmului Românesc la Cahul este un eveniment organizat de către Asociaţia Cineaştilor Independenţi din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA și casa de producţie ROVA FILM din România.


Articole similare