Publică un anunț
piatasud.md

Au luat în considerare propunerile societății civile! Primăria Cahul anunță o nouă rundă de consultări publice privind tarifele la serviciile comunale

Au luat în considerare propunerile societății civile! Primăria Cahul anunță o nouă rundă de consultări publice privind tarifele la serviciile comunale

După audierea publică a tarifelor pentru ajustarea tarifelor pentru deservirea caselor de locuit prestate de către Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal Locativă Cahul desfășurată pe 17 ianuarie, Primăria Cahul anunță o nouă consultare publică pentru 15 februarie 2024.

La solicitările reprezentanților societății civile și a cetățenilor participanți la audieri, acum, pe site-ul autorității au fost publicate toate actele argumentative privind elaborarea tarifelor.

Astfel, pe 15 februarie, cu începere de la ora 15:00, în sala de ședințe a Primăriei Cahul va avea loc încă o rundă de consultări publice. Actele de referință cu calculele oferite de ÎM Gospodăria Comunal Locativă Cahul le vedeți mai jos.

Anunț privind organizează consultărilor publice asupra proiectului de decizie „Cu privire la ajustarea tarifelor pentru deservirea caselor de locuit prestate de către Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal Locativă Cahul”

Proiect de decizie „Cu privire la aprobarea tarifelor pentru serviciile publice de gospodărie comunală furnizate/prestate de către Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal Locativă Cahul”

Cu privire la calcularea tarifului pentru deservirea ascensoarelor în 2023 de către ÎM GCL Cahul

Cu privire la calcularea tarifului pentru deservirea și întreținerea spațiului locativ al ÎM GCL Cahul și a sistemelor interne de apeduct și canalizare pentru anul 2023

Cu privire la calcularea tarifelor la evacuarea și utilizarea gunoiului pentru anul 2023 de la populație și agenți economici ai municipiului Cahul

Nota informativa

Precizăm că în cadrul consultărilor publice desfășurate pe 17 Ianuarie, mai multe organizații ale societății civile au venit cu critici privind modul de organizare a audierilor și lipsa transparenței în și a actelor argumentative privind modul de calcul a tarifului.

Precizăm că conform proiectului de deciziei, tariful pentru serviciile prestate de ÎM Gospodăria Comunal Locativă Cahul ar urma să crească de la 15 la 45%.

Articole similare