Trei membri ai Comisiei Situații Excepționale raionale Cahul au fost internați la spitalele specializate în tratarea COVID-19 din Chișinău.

Este vorba despre Marcel Cenușa, Președintele raionului Cahul, Svetlana Bruma, Șefa ANSP Cahul și Epidemiologul Nicolae Gaisan, Șef de secție la ANSP Cahul sunt suspectați de infecție cu COVID-19.


Despre acesta informează deschide.md cu referire la reprezentații ministerului Sănătății . Toți trei sunt internați la spitalele specializate din Chișinău, iar spre seară urmează să fie rezultatele de laborator.

Toți trei sunt membrii ai Comisiei Situații Excepționale raionale Cahul, președintele raionului Cahul se află pe foaie de boală din 24 martie, atribuțiile acestuia sunt exercitate de vicepreședintele Vladimir Calmîc.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.