Publică un anunț
piatasud.md

Țurcan: Cetățenii merită să aibă și învățământ garantat de stat și asistență medicală gratuită

Țurcan: Cetățenii merită să aibă și învățământ garantat de stat și asistență medicală gratuită

Declarațiile au fost făcute de către candidatul la funcția de deputat de pe circumscripția nr. 42 Cantemir, în cadrul dezbaterilor organizate de redacția ziuadeazi.md.

 „Eu ca general, om militar, consider că pentru a face o alegere corecta trebuie să ai toată informația corectă despre ce se întâmplă în țară. Toți simțiți pe pielea dumneavoastră, pe nivelul de trai, ce avem noi astăzi. Oare s-a schimbat ceva în ultimii 9 ani de când la putere se afla Partidul Democrat cu tot cei aliați care au fost? S-au schimbat, au venit alții, cei 14 deputați cumpărați din Partidul Comuniștilor, destrămarea Partidului Liberal Democrat, Partidului Liberal. Acum au apărut „nou-născuții” din furtul miliardului, Partidul Șor, etc. Vedem foarte bine că aveam doar dezastru și corupție” a declarat Vladimir Țurcan.

Întrebat de moderator de ce ar trebui să fie votat de cetățenii circumscripției, mai ales că nu este originar din aceasta, domnul Țurcan a menționat: „Eu sunt cetățean doar al Republicii Moldova, sunt statalist, am demonstrat aceasta toata viața mea. Sunt jurist de profesie, funt familist, am 5 copii și toți sunt în țară. Vreau să vă spun că ultimii ani, 5 ani, din partea Partidului Socialiștilor am fost curatorul zonei de sud și în special al raioanelor Cahul și Cantemir. Am avut sute și sute de întâlniri cu oamenii, am rezolvat problemele lor sociale, juridice etc. Oamenii se atârnă de mine, majoritatea absoluta, foarte bine, cu inima deschisă. Eu sunt sigur că experiența mea de viață și profesională permite să am o susținere totală din partea alegătorilor din satele Cantemir – Cahul care intră în această circumscripție”. 

Totodată, domnul Țurcan a menționat că pe parcursul anilor a avut o activitate prodigioasă în parlament cu accent pe regiunea dată. În acești ani, potrivit acestuia, a salvat de la pieire grădinița de copii din com. Doina, raionul Cahul și gimnaziul din s. Stoianovca, raionul Cantemir. 

 „Unica forță politică care astăzi are și o echipă pregătită și un program de ieșire din această prăpastie în care se află astăzi Moldova este Partidul Socialiștilor. Urmează să întoarcem miliardul care ei și l-au furat, să facem tot ce-i posibil ca să fie majorate în realitate și pensiile și salariile pentru că cetățenii merită să aibă și învățământ garantat de stat și asistență medicală gratuită” a punctat Vladimir Țurcan.

Invitați la dezbateri au fost Vladimir Țurcan, PSRM; Constantin Boeșteanu, BE ACUM; Elena Bacalu, PDM; Vasile Lupașcu, PP Partidul „Șor”.

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția ziuadeazi.md în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API). 

Responsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.

Articole similare