Publică un anunț
piatasud.md

Rubicon2024 la Cahul! o relatare fotografică

Rubicon2024 la Cahul! o relatare fotografică

La orele 1:30 alergătorii ultramaratonului Rubicon au ajuns în raionul Cahul, în apropierea comunei Tartaul de Salcie. Am capturat momentul trecerii prin oraș și am vorbit cu un participant despre impresiile și rezultatele sale.

Ajunsesem la locul stabilit pentru începutul etapei III din Cahul, ce trece prin oraș. Împotriva orei târzii de 3:30 dimineața, la loc deja așteptau, și se pregăteau să preia eștafeta unii participanți. Aceștia erau întâlniți cu caravane pentru înregistrare și preluare a pachetelor cu bunătăți.

Maratoniștii ajunseseră exact la timp, și fără vreun popas cursa continuă mai departe pe strada Ștefan cel Mare. Energia și adrenalina era în aer. Muzică, mișcare, înainte un drum relativ drept, și gata să fie cucerit. Într-un grup organizat se deplasau toți alergătorii, cu asigurare că nimeni nu va fi pierdut sau uitat.

Deși unii participanți au rămas în urmă, nu am observat să se fi lăsați bătuți, continuau, la pas, la fugă, motivați de o putere nemaipomenită. În scurt timp ajunsesem în centru. Încurajări, dar și unele priviri confuze întâlneau alergătorii. Cu viteza constantă de 6:30 min/km, aceștea trecură pe Calea Republicii, pe lângă Universitatea B.P Hașdeu, și avansă pe strada cu același nume.

La răscrucea între drumul către vama Oancea, și drumul ce duce înspre s. Crihana Veche, împotriva traseului stabilit înainte, maratoniștii au continuat pe drumul înspre sat. Aparent traseul a suferit unele modificări, și pentru trecerea graniței s-a ales vama Giurgiulești, iar drumul a fost împărțit în alte 2 etape.

Ajunsesem la sfârșitul etapei, însă, un pic târziu. Maratonul a continuat înainte, după orar, iar noi rămăsesem în urmă. Împotriva acestui fapt, chiar și cei rămași în urmă, erau urmăriți de mașina de patrulare pentru a fi disponibili în caz de urgență. Am avut șansa de a afla mai multe despre impresiile maratonului de la un finalist.

„A fost interesant. Când am ajuns la locația de început a etapei mi-au dat numărul, vesta, mi-au dat suplimente : apă, un piure de fructe și cereale, RedBull, și un borcănaș de miere. Tot necesarul. Am început să fug bine, dar după vreo 2km am început să obosesc. Nu a fost așa ușor cum am crezut, ar fi trebuit să mă antrenez mai bine. Dar l-am completat. Cu toate că nu am fugit tot drumul, am mers și la pas, până la urmă. Pentru anul viitor o să mă antrenez, vreau să iau toate insignele.”, ne-a povestit Ralea Alexei.

„Dacă aș recomanda altora? N-aș spune că e pentru toți, ține de plăcere, eu am venit că îmi plac aventurile, când am auzit că va fi la ora 3 noaptea, mi-a plăcut cât de neobișnuit era, m-a palpitat.”, adăugă Alexei.

Astfel s-a încheiat, în jurul orei 4:30, etapa III din orașul Cahul a ultramaratonului Rubicon 2024. Apreciem eroiii maratonului, și așteptăm în continuare evenimente de acest fel.

Autoare: Raileanu Olga

Articole similare