Publică un anunț
piatasud.md

Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin

Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin
© Sursa: Orawan - stock.adobe.com

Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin în acest an se desfășoară în perioada 22-31 ianuarie, cu genericul „Spune Da sănătății tale! Vaccinează-te! Testează-te” și are drept scop sporirea gradului de conștientizare a populației privind măsurile de prevenire și control al cancerului de col uterin.

Vezi și: Prevenirea cancerului de col uterin:La Cahul a fost deschis centrul de colposcopie

În Republica Moldova, aproximativ 300 de femei sunt diagnosticate anual cu această boală ceea ce înseamnă că, zilnic, este înregistrată o femeie cu cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile se atestă un deces din cauza acestei boli, potrivit Agenției pentru Sănătate Publică, transmite radiomoldova.md

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent cancer la femei, la nivel global. Cele mai mari rate de incidență și mortalitate prin cancer de col uterin sunt în țările cu venituri mici și medii. Acest lucru reflectă inechități majore privind accesul la servicii de imunizare, screening și tratament.

Anual, în Regiunea Europeană a OMS, peste 66 de mii de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin și peste 30 de mii dintre ele decedează din cauza acestei boli.

Articole similare