Publică un anunț
piatasud.md

Șapte migranți au trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană, prin sudul țării

Șapte migranți au trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană,  prin sudul țării

Polițiștii de frontieră din cadrul subdiviziunilor Direcției regionale SUD au consemnat patru cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat cu documentarea a șapte cetățeni străini. Unul dintre migranți a comunicat că este angajat al serviciilor speciale din Ucraina.

În zona de responsabilitate a SPF Copceac, în baza informației operative, polițiștii de frontieră au depistat doi străini în apropiarea liniei de frontieră. Ambele persoane nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră. 

Alți trei cetățeni, care au ajuns în mod clandestin în R. Moldova, au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră din SPF Cișmichioi.

Cazuri similare au fost înregistrate în zona de responsabilitate a PTF Basarabeasca-Fero și SPF Vulcănești, unde doi străini au recunoscut că în mod clandestin au traversat frontiera de stat. 

În toate incidentele, străinii au declarat că motivul trecerii ilegale a graniței cu R. Moldova ar fi citațiile primite pentru înrolarea la armată. Din declarații s-a aflat că unul dintre tineri ar fi angajat în serviciile speciale ale Ucrainei, cât și ar fi părăsit locul de muncă.

Cei șapte străini sunt solicitanți de azil pe teritoriul Republicii Moldova. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Articole similare