Publică un anunț
piatasud.md

Se prelungește cu 30 de zile Starea de alertă în România. Ce restricții se impun

Se prelungește cu 30 de zile Starea de alertă în România. Ce restricții se impun

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat prelungirea stării de alertă, începând de mâine, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile, transmite TV8 cu referire la DIGI24.

Totodată, rămân în vigoare restricțiile care interzic organizarea petrecerilor sau circulația pe timpul nopții.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, cu detalierea măsurilor și a restricțiilor în anexă, notează Digi 24.

Iată câteva dintre restricțiile decise de autorități:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Articole similare