Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO // Vasile Dincă despre primele zile în care veneau refugiați la Cahul: Am pregătit mâncarea din produsele care le aveam noi

De 20 de ani, Asociația Obștească „Pro-Lumina” din Cahul este alături de persoanele aflate în dificultate. Aceasta și-a asumat misiunea de a asigura, în special bătrânii, cu prânzuri calde. Acum, membrii Asociației prepară și livrează mâncare caldă și pentru refugiații din Ucraina. 

„Tot ceea ce obținem din vânzările acestor prânzuri folosim în proiectele noastre sociale. De unul din proiectele noastre sociale, acum beneficiază refugiații din Ucraina. Am dus timp de peste 3 săptămâni în medie 100 de prânzuri zilnic, pentru refugiați” ne-a declarat Vasile Dincă, președintele A.O. Pro-Lumina. 

Recent, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, Asociația „Pro-Lumina” a beneficiat de un grant în valoare de 20 mii euro.

Grație acestuia, asociația și-a dotat bucătăria cu utilaj performant pentru dezvoltarea unui serviciu de catering.

„Aveam un cuptor foarte mic. Utilajele acestea ne ajută foarte mult pentru că ne-a mărit de 7-8 ori capacitatea de producție care o aveam. Aceasta înseamnă foarte mult și există și cerere, mai ales în situațiile acestea de criză. A fost extraordinar de bine că am avut chiar acum puse în funcțiune capacitățile acestea de producție. Mulțumim mult Uniunii Europene și oricărui sponsor care ne ajută în lucrarea aceasta pe care o facem” a mai declarat Vasile Dincă

Echipa ”Pro-Lumina” a venit în ajutorul refugiaților din Ucraina chiar din prima zi. Până acum, împreună cu voluntarii, au livrat peste 1500 de prânzuri. 

„În primele zile, clar, toată lumea a fost șocată, dar noi având proiectul acesta în desfășurare, am luat legătura cu primăria, cu celula de criză. Am pregătit mâncarea din produsele care le aveam noi, după aceea – datorită primăriei și a sponsorilor care ne-au ajutat cu alimente și lucruri de primă necesitate” a menționat Vasile Dincă.

Gheorghe Vitan este coordonatorul proiectului social al  A.O. ”Pro-Lumina”.  El livrează mâncare caldă refugiaților din Ucraina.

„De a doua zi am dus eu personal, ne-am dus la Sanatoriul „Nufărul Alb”, acolo pentru prima data am fost, circa 100 de porții am livrat, la cămin, la școala sportivă, acum continuăm tot așa” ne-a spus Gheorghe.

Articole similare