Publică un anunț
piatasud.md

Aeroportului Internațional Chișinău îi este atribuită o nouă abreviere

Aeroportului Internațional Chișinău îi este atribuită o nouă abreviere

De joi, 18 ianuarie, Aeroportul Internațional Chișinău are o altă abreviere, cea veche, KIV, care era o prescurtare de la denumirea rusească Kishinev, fiind înlocuită cu RMO, transmite Ziarul de Gardă.

În cazul în care survin careva neclarități asociate cu această schimbare în procesul de rezervare a unui bilet de călătorie, reprezentanții Aeroportului îndeamnă cetățenii să contacteze compania aeriană de interes.

Anunțul despre schimbarea abrevierii a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu pe 19 decembrie 2023.

„Decis, din 18 ianuarie 2024 Aeroportul Internațional Chișinău va avea abrevierea RMO (Republica Moldova). Precedenta abrevieri KIV – o prescurtare de la denumirea rusească Kishinev nu va mai apărea pe tabelele de zboruri. Călătorii plăcute”, a scris ministrul pe rețelele de socializare.

Conform unui răspuns oferit ZdG de către reprezentanții Ministerului, decizia a fost luată în urma desfășurării unui sondaj la care 3 companii aeriene care operează de pe aeroport au fost în favoarea schimbării, iar una împotrivă.

Potrivit deputatului Radu Marian, alte coduri potrivite pentru Aeroportul din Chișinău sunt deja utilizate de alte aerogare.

„Nouă abreviere a aeroportului Chișinău – RMO, vine de la Republica MOldova. Mulțumim pentru alte sugestii reușite, cum ar fi CHI, CIA, AIC, CIU, RMD, MDA etc., dar ele toate sunt ocupate deja”, a scris Marian pe rețelele de socializare.

Articole similare