Publică un anunț
piatasud.md

Burlacu către consilieri: „Nu voi proceda niciodată aşa cum s-a procedat cu cazangeriile până acum!”

Burlacu către consilieri: „Nu voi proceda niciodată aşa cum s-a procedat cu cazangeriile până acum!”

Cu toate că a declarat că nu va proceda cu cazangeriile aşa cum s-a procedat în trecut, Consilierii orăşeneşti nu au susţinut iniţiativa de a transmite

Cu toate că a declarat că nu va proceda cu cazangeriile aşa cum s-a procedat în trecut, Consilierii orăşeneşti nu au susţinut iniţiativa de a transmite de la balanţa S.A. „Reţele Termice Cahul” la balanţa Primăriei Cahul a două cazangerii cu suprafaţa totală de peste 740 metri pătraţi.

În cadrul şedinţei Consiliului orăşenesc din 14 august, punctul în ordinea de zi cu privire la transmiterea la Balanţa Primăriei a două cazangerii situate pe străzile Şolohov şi respectiv Mateevici a stârnit lungi dezbateri între Consilieri.

Primăria, cu scopul de a evita cheltuieli suplimentare la achitarea pentru energia termică, intenţionează să gestioneze de sine stătător cazangeriile astfel achitând doar preţul gazului utilizat.

Dezbaterile au început când directorul S.A. „Reţele Termice Cahul”, domnul Mandaji Ion , şi-a exprimat nemulţumirea că la acest subiect nu a fost consultată conducerea Societăţii. Totodată domnul Mandaji a adus calcule şi argumente că livrarea căldurii de către Primărie ar costa mai mult: „Ţinând cont că suntem întreprindere specializată, beneficiem de un preţ mai mic cu 94 bani pre metru cub la gaz.” „Primăria va fi în pierdere! Haideţi să fondăm o comisie… sunteţi contabili, economişti, să se aşeze şi să socotească. Dacă nu sunt corect voi transmite cazangeriile Primăriei” a mai declarat directorul S.A. „Reţele Termice Cahul”.

În replică, Petru Burlacu, Primarul oraşului a declarat: „Cunoaştem cu toţii că am aprobat bugetul în limite austere la capitolul energie termică si gaze naturale. Specialiştii Primăriei au prezentat informaţi referitoare la cheltuielile făcute. Singuri aţi solicitat ca in Societatea să se transforme în întreprindere municipala.”

„Sau creat restanţe la plata energiei termice de către Spitalul Raional şi a altor instituţii datorită modificării de preţ. În Primărie avem servicii desconcentrate care prin intermediul nostru achita energia electrica şi gazele, si este tot legal.”

Primarul oraşului a precizat că aceasta este propunerea sa şi că nu este vorba de expropriere ori vânzare: „Mă adresez consilierilor: nu voi proceda niciodată aşa cum s-a procedat cu cazangeriile până acum!”

Consilierii însă nu s-au lăsat convinşi nici de Primarul oraşului şi nici de directorul S.A. „Reţele Termice Cahul” şi decizia nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.

De menţionat că la şedinţa consiliului au participat doar 21 de consilieri din numărul total de 27 aleşi.  

Articole similare