Publică un anunț
piatasud.md

Două autoturisme indisponibilizate, ca urmare a depistării mai multor nereguli în acte în preajma satului Slobozia Mare /FOTO

Două autoturisme indisponibilizate, ca urmare a depistării  mai multor nereguli în acte în preajma satului Slobozia Mare /FOTO

Au încercat să scape când au observat că sunt urmăriți de către Echipele Mobile ale DR Sud. După ce au fost identificați nici nu au dorit să discute cu polițiștii de frontieră despre fapta lor. Ca urmare două mijloace de transport au fost indisponibilizate până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Angajații Secției Echipe Mobile, aflându-se în misiune de seviciu în preajma localității Slobozia Mare, au observat cu ajutorul dispozitivelor de observare  un autoturism de model Honda CRV fără plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa prin zona de frontieră.
 În timp ce se deplasau spre mijlocul de transport, conducătorul autoturismului a accelerat și ajungând în localitate, a stopat brusc. Din mașină au coborât rapid trei bărbați ce au alergat spre o locuință din apropiere unde s-au și ascuns.

La examinarea mașinii abandonate s-a observat pe bancheta din spate un binoclu și trei cartușe pentru armă de vânătoare. Persoanele au fost identificate, însă pentru că au refuzat să ofere declarații pe caz ele au fost citate pentru audieri.

La fața locului, au fost solicitați angajații INSP pentru documentarea cazului conform competențelor instituționale, mijlocul de transport fiind indisponibilizat și transportat la parcarea cu plată.
 
Un alt caz a fost documentat în dimineața zilei de ieri, 12 martie, pe traseul R-34, la intrarea în localitatea Gheltosu, unde angajații Secției Echipe Mobile au stopat pentru verificări un microbuz de model Opel Movano, înmatriculat în Germania, la volanul căruia se afla un conațional, cu vârsta de 40 de ani, originar din raionul Cantemir. 
În cadrul verificărilor,  polițiștii de frontieră au depistat mai multe nereguli a actelor pentu mijlocul de transport.

Ca urmare, microbuzul a fost ridicat și indisponibilizat la parcarea cu plată, pe caz fiind inițiată procedură contravențională. În continuare polițiștii de frontieră cercetează cazul, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și abaterilor de la norma legală.

Articole similare