Publică un anunț
piatasud.md

INTERVIU// Liga Studenților USCH – Ce este și cu ce se ocupă?

INTERVIU// Liga Studenților  USCH – Ce este și cu ce se ocupă?

Liga Studenților a Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul (USCH) este o asociație de tineri ce are ca scop să susțină și să ajute studenții. Ei sunt cei care organizează activitățile și se implică în tot ce ține de viața universitară.

Am discutat cu Tatiana Roșcan, președinta Ligii, pentru a afla cu ce se ocupă tinerii studenți în afară de viața lor univrsitară.

B.A. – Pentru  început aș dori să aflu mai multe despre dumneavoastră.

R.T. – Mă numesc Roșcan Tatiana, am 22 de ani, sunt studentă la Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hasdeu” facultatatea de Economie ,Inginerie și Științe Aplicate, specialitatea Informatică, anul trei.

B.A. – Ce este Liga Studenților?

R.T. – Liga Studenților USCH, este un grup dinamic de tineri, dedicați, reuniți sub același scop nobil pentru a crea activități extracuriculare în incinta Universității de Stat “Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Participăm la diverse proiecte și concusuri cum ar fi TVC Cahul. Mai mullt noi suntem implicați în activități în incinta universității, spre exemplu sărbători atât naționale cât și legate strict de universitate. Noi suntem cei care motivează studenții să iasă din anturajul lor de studiu, pentru a se ocupa cu altceva, să facă noi cunoștințe, nu doar cu studenții de la facultate sau specialitatea lor ci și de la alte facultăți. Noi suntem niște „apărători” a drepturilor studenților, ascultăm diverse păreri sau dorințe a studenților și le facem să fie auzite de administrația universității.

B.A. – Cât de implicați sunt membrii Ligii în viața universitară?

R.T. – Sunt perioade când suntem full, sărbători după sărbători, dar sunt perioade cînd suntem dedicați doar nouă, cu activități cum ar fi filmele sau diverse activități în afara universității ca de exemplu plantarea copacilor.

B.A. – Câți membri sunt în Liga Studenților USCH și cum are loc recrutarea?

R.T. – Din Liga Studenților fac parte 19 persoane. Recrutarea în Liga Studenților are loc printr-un interviu. Noi facem cunoștință cu doritorii care vor să se alăture ligii, aflăm dacă au mai avut experiență în voluntariat sau dacă au diverse talente cum  ar fi pictură, scrierea poeziilor, a textelor, dans sau știu să cânte la instrumente muzicale. În continuare urmează un vot a tuturor membrior ligii.

B.A. – De ce ai decis să te implici în Liga Studenților?

R.T. – Am decis să devin membră a Ligii Studenților pentru a face noi cunoștințe, pentru a participa în viața universitară și de a schimba mai multe lucruri în instituția noastră, fiindcă noi suntem cei care venim cu idei și facem noi proiecte.

B.A. – Ce responsabilități ai în calitate de președinte al Ligii Studenților?

R.T. – Președintele are multe responsabilități, faptul că el crează atmosfera, are grijă ca nici unul din membri să nu se simtă incomod ci să fie ca acasă sau în cercul unor prieteni. Președintele este cel care îi împinge la activități, îi organizează. Mi-am asumat responsabilitatea aceasta nu fiindcă am dorit foarte mult, dar m-au dorit ceilalți membri. Nu știu deja părerea celorlalți, dar cred că mă descurc, fiindcă văd atmosfera frumoasă și nu observ ceartă sau conflicte.

B.A. Mulțumim pentru interviu 

Pentru conformitate, Andreea Braga. 

Articole similare