Publică un anunț
piatasud.md

Lupta cu iubitorii de a consuma alcool la volan a ajuns la Cahul. 12 șoferi au fost documentați în doar 4 zile // VIDEO

În intervalul 21 – 24 august, angajații Serviciului patrulare Cahul, Taraclia, Vulcănești al Direcției patrulare Sud a INSP, au efectuat razii pe teritoriul din responsabilitate.

Drept rezultat, 12 conducători auto au fost documentați pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate. 8 șoferi erau în stare avansată de ebrietate, iar alții 2 au refuzat să treacă testul alcoolscopic.

Potrivit responsabililor din cadrul Serviciului de patrulare, din cei 12 șoferi documentați – 8 au rămas fără permisul de conducere, iar 4 nici nu aveau permis de conducere.

Precizăm că în  scopul  diminuării  numărului de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic, șeful Inspectoratului General al Poliție, Sergiu Paiu a dispus  intensificarea  activităților  de prevenire a accidentelor rutiere pe traseele țării.

Doar la data de 25 august, în toată țara, angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică a IGP, au întocmit 291 de procese verbale pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră , cel mai multe încălcări au fost comise de șoferii care au depășit limita de viteză, fiind documentați 274 de conducători.

15 șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind depistați în stare de ebrietate, iar doua persoane au refuzat testarea alcoolscopică.

Inspectoratul General al Poliție solicită repetat cetățenilor să ne sesizeze despre toate cazurile care pot pune în pericol viața și sănătatea participanților în traficul rutier, apelând la numărul de telefon 112.

În mini vacanța de la finele lunii august vor fi intensificate acțiunile de prevenire și combatere a accidentelor rutiere.

Articole similare