Publică un anunț
piatasud.md

Noaptea în zona de frontieră din satul Văleni cu armă deținută ilegal și fără acte de identitate

Noaptea în zona de frontieră din satul Văleni cu armă deținută ilegal și fără acte de identitate

Un tânăr din satul Văleni a fost depistat în trafic, după mai multe somări de a opri mijlocul de transport, cu o armă de vânătoare deținută ilegal. Asupra sa există bănuială rezonabilă că ar fi implicat în braconaj cinegetic. Incidentul a fost înregistrat la miezul nopții de acum o zi.
 
La valorificarea unei informații operative, echipa comună de control,  formată din polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, angajații Inspectoratului de Poliție Cahul și un membru al Societății vânătorilor și pescarilor, a desfășurat mai multe acțiuni privind prevenirea și combaterea ilegalităților în regiune. Ca urmare, în trafic a fost oprit un autoturism de model Ford Galaxy, cu numărul de înmatriculare moldovenești. Inițial, șoferul autoturismului, un tânăr de 23 de ani nu s-a supus somării, ca într-un final să stopeze în proximitatea satului Văleni.
 
Niciunul din cei patru tineri aflați în mașină nu au putut prezenta actele de identitate, iar șoferul nu avea cu sine nici permisul de conducere. La fel, tinerii nu au avut justificare a prezenței lor în zona de frontieră pe timp de noapte.
 
În cadrul verificării mașinii, ascunse sub bancheta din spate, au fost descoperite o armă de vânătoare de model TOZ-63, de calibrul 16×70 mm, un pistol de model ”Ecol-special 99” și 14 cartușe de calibrul 16.
 
La audierea persanelor s-a stabilit că autoturismul și arma ar aparține tatălui unuia dintre tineri, care ar fi decedat acum patru ani. Pentru armă bărbatul nu a putut prezenta actele de posesie, deși a recunoscut că o poartă cu sine din motive de siguranță personală.
 
În repercursiune, ofițerii de urmărire penală  ai DR Sud au inițiat un proces penal pe numele tânărului, conform art.290 CP al RM. Armele și cartușele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.
 

Articole similare