Publică un anunț
piatasud.md

Nota medie minimă pentru admiterea la liceu ar putea fi modificată. Vezi declarațiile ministrului

Nota medie minimă pentru admiterea la liceu ar putea fi modificată. Vezi declarațiile ministrului

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a anunțat că elevii care nu au obținut cel puțin nota 6, în medie, ar putea să nu mai fie acceptați la studii liceale, începând cu anul 2024.

Declarația a fost făcută în cadrul unui live pe Facebook, unde ministrul a prezentat un nou Regulament de admitere în liceu, elaborat de minister.

Perciun a explicat că introducerea unei medii minime de 6 este necesară pentru a asigura un nivel minim de pregătire al elevilor care urmează studiile liceale.

„Părerea mea este că și nota medie minimă 6 este puțin, dar zicem să începem de undeva. Pornim cu ideea introducerii acestei medii minime pentru că, totuși, materialul de la liceu are un anumit grad de complexitate și atunci pentru a-l putea însuși, prezumăm noi că și rezultatele de la gimnaziu trebuiau să atingă un nivel minim. Nouă ne pare că 6, totuși, nu este prea mult, o cerință tocmai înaltă”, a menționat ministrul, Dan Perciun.

Potrivit oficialului, în 2023, circa 1.500 de elevi nu au reușit să obțină nota medie 6.

Ministrul a subliniat că elevii care nu vor reuși să atingă media minimă vor avea opțiunea de a urma studii la un colegiu sau la o școală profesională.

Noul regulament de admitere în liceu urmează să fie supus consultărilor publice, după care va fi propus spre aprobare Guvernului.

Articole similare