Publică un anunț
piatasud.md

Tineri din Republica Moldova, România și Ucraina s-au reunit la Cahul într-un Forum Transfrontalier /FOTO

Tineri din Republica Moldova, România și Ucraina s-au reunit la Cahul într-un Forum Transfrontalier /FOTO

În perioada 26-27 august 2023, la tabara de Odihnă a Copiilor „Romantica” din comuna Moscovei a avut loc primul Forum Transfrontalier al Tinerilor din Republica Moldova, România și Ucraina. Acest eveniment a fost organizat de către Consiliul Raional Cahul, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

În cadrul forumului, aproximativ 150 de tineri din cele trei țări s-au reunit pentru a partaja experiențe, a învăța unii de la alții și a dezvolta legături transfrontaliere solide. În decursul celor două zile pline de activități variate, participanții au fost implicați în ateliere interactive, sesiuni de dezbateri, momente recreative și momente de socializare. Aceste întâlniri au fost o oportunitate pentru tineri de a înțelege mai bine valorile, tradițiile și perspectivele culturale ale celorlalte țări, contribuind astfel la consolidarea înțelegerii reciproce și la crearea unor relații interculturale solide și durabile, care să depășească granițele geografice.

Organizatorii evenimentului au reușit să adune reprezentanți din instituțiile de stat centrale și locale, din instituțiile de învățământ și din autoritățile locale ale celor trei țări. Scopul lor a fost să faciliteze colaborarea și să promoveze implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea societății. Oaspeții de onoare prezenți au încurajat tinerii să fie proactivi, înțelepți și dornici să se dezvolte, subliniind că obiceiurile sănătoase cultivate în tinerețe au un impact semnificativ.

Forumul Transfrontalier al Tinerilor din Republica Moldova, România și Ucraina cu tema „Dialogul Intercultural al Tinerilor” a marcat un moment important în ceea ce privește înțelegerea reciprocă și colaborarea transfrontalieră.

Articole similare