Publică un anunț
piatasud.md

Vești bune pentru șoferii mașinilor cu volan pe dreapta!Vor putea circula pe drumurile naționale și noaptea în Moldova

Vești bune pentru șoferii mașinilor cu volan pe dreapta!Vor putea circula pe drumurile naționale și noaptea în Moldova

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un amendament care va permite circulația automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă și pe timp de noapte.

Modificarea legislativă presupune permiterea circulația mașinilor cu volan pe dreapta pe drumurile publice din Moldova, inclusiv noaptea. Autorul amendamentului este deputatul PAS, Radu Marian și a fost adoptată în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

”În acest context, vom prelua practica altor țări europene precum Germania, Cehia, Croația sau Spania, care permit circulația unor astfel de autovehicule cu condiția că proprietarul va executa acele modificări tehnice pentru garantarea siguranței celorlalți participanți la traficul rutier (adaptarea asimetrică a farurilor sau folosirea unor abțibilduri speciale care se vor aplica direct pe farurile automobilului).Prin stabilirea cadrului normativ național în corespundere cu cadrul de reglementare european, vom asigura dreptul cetățenilor de a circula liber și de a veni mai des acasă la cei dragi.MAI are la dispoziție o lună pentru a adopta regulamentul și cerințele tehnice”, a scris pe pagina de facebook, deputatul, Radu Marian.

Articole similare