Publică un anunț
piatasud.md

11 milioane de lei. O grădiniță din Cahul va fi renovată cu suportul Primăriei sectorului 6 București

11 milioane de lei. O grădiniță din Cahul va fi renovată cu suportul Primăriei sectorului 6 București

Consiliul municipal a aprobat finanțarea proiectului de reabilitare a Grădiniței nr. 9 din mun. Cahul. O hotărâre în acest sens a fost luată la data de 20 septembrie 2023.

Conform deciziei nr.6/4(29/4), a fost aprobată încheierea Acordului de finanțare dintre Sectorul 6 al Municipiului București din România și Municipiul Cahul din Republica Moldova.

În acest context, Sectorul 6 al Municipiului București va aloca suma de 565,307 EURO, iar Municipiul Cahul va contribui cu 18,847 EURO din propriul buget, alocat pentru proiecte similare.

În urma aprobării deciziei, Primarul mun. Cahul și primarul Sectorului 6 al mun. București au semnat la 23 septembrie 2023 acordul de finanțare a proiectului de renovare a grădiniței nr. 9 din mun. Cahul, în valoare de circa 11 milioane de lei.

„Este finalul unui efort pe care l-am făcut împreună cu domnul Primar, care m-a abordat. Au fost parcurși mai mulți pași administrativi și astăzi am semnat acordul de finanțare. Primăria mun. Cahul poate să contacteze lucrătorii, să dea drumul la lucrări, astfel încât copiii să învețe într-o clădire și să aibă facilități mult mai bune pentru educația de care au nevoie. Sunt convins că nu va dura foarte mult până când grădinița va fi gata”, a declarat Ciprian Ciucu, Primarul sectorului 6 al mun. București.

Întrebat de reporterul ziuadeazi.md de ce s-a ales anume grădinița ca obiect de investiție, Ciprian Ciucu a răspuns că este importantă investița în viitorul copiilor.

„Este un domeniu în care nimeni nu ar avea niciodată ceva de obiectat pentru ca este foarte important pentru toți. Deși am văzut că sunt și alte nevoi în municipiul Cahul, cel mai mult pe criteriile noastre și pe ce înseamna susținerea dezvoltării o grădiniță este exact ceea ce este nevoie. Și ceea ce poate susține în acest moment sectorul 6 al mun. București în Cahul”, a declarat acesta.

Totodată, în cadrul evenimentului, Nicolae Dandiș a declarat că pentru mun. Cahul stabilirea relațiilor de colaborare și de înfrățire cu sectorul 6 al mun. București este o oportunitate de a învăța și de a prelua lucruri frumoase având în vedere faptul că sectorul 6 este unul foarte dezvoltat în dinamică.

„Vreau să le mulțumesc autorităților din București că au fost receptivi, deschiși și au aprobat aceată înfrățire. În vizita pe care a efectuat-o delegația primăriei sectorului 6 la Cahul am discutat despre mai multe potențiale proiecte, dar le-am ales după priorități: atât beneficiarii, cât și stadiul de pregătire, partea de documentație tehnică, astfel încât să poată demara cât mai curând licitațiile, achizițiile pentru implementarea proiectului”, a declarat primarul mun. Cahul.

Pentru acest proiect s-au alocat din bugetul primăriei sectorului 6 al mun. București suma de 565 000 de euro, circa 11 milioane de lei. Această sumă va acoperi lucrări de renovare a acoperișului, măsuri de eficiență energetică, geamuri, amenajarea spațiului în care copiii vor avea condiții mai bune.

Primarul Dandiș a menționat, de asemenea că e necesar să creștem și să investim în generația viitorului. Totodată, acesta a propus organizarea unui eveniment cultural de amploare cu participarea colectivelor din Cahul, la București.

Suma alocată de Consiliul local al Sectorului 6 București reprezintă circa 7% din bugetul pentru anul 2023 al municipiului Cahul.

Articole similare