Publică un anunț
piatasud.md

A venit Anul Nou Chinezesc 2024, ce reprezintă el?

A venit Anul Nou Chinezesc 2024, ce reprezintă el?

Azi, 10 februarie 2024 se începe festivalul Anului Nou Chinezesc, cu anul Dragonului de Lemn.

O legendă a Anului Nou Chinezesc este că cu mii de ani în urmă un monstru pe nume Nian ataca sătenii la începutul fiecărui an nou. Monstrului îi era frică de zgomote puternice, lumini strălucitoare și culoare roșie, așa că acele lucruri au fost folosite pentru a alunga fiara. Sărbătorile pentru a inaugura vechiul an și pentru a aduce norocul și prosperitatea celui nou, prin urmare, includ adesea petarde, artificii și haine și decorațiuni roșii. Tinerilor li se dau bani in plicuri rosii colorate. În plus, Anul Nou Chinezesc este un timp pentru sărbătoare și pentru a vizita membrii familiei. Multe tradiții ale sezonului onorează rudele care au murit.

Ce înseamnă anul dragonului de lemn? Conform astrologiei chineze, Dragonul este considerat un simbol al norocului, succesului și autorității. Pentru cei născuți în anul dragonului de lemn, (cel mai recent fiind anul 1965), anul promite o viață de inteligență, atragere și, de obicei, multă iubire. Ei sunt binecuvântați cu capacitatea de a folosi bine mediul lor și au un simț intuitiv al timpului, astfel succesul nu va fi greu de atins. Însă din cauza temperamentului lor de foc, Dragonii de Lemn ar putea să nu fie la fel de norocoși în relațiile lor intime.

Pentru cei născuți în anul dragonului (2024, 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952…) în 2024, se prevede că roșul și violetul vor aduce noroc sau vor evita necazurile. Vă puteți îmbrăca în roșu sau violet pentru a invoca acest noroc, inclusiv îmbrăcăminte exterioară, genți, pantofi, lenjerie intimă și chiar șosete. În plus, decorațiunile cu glazură de culoare roșu/violet sunt considerate bune pentru promovarea averilor financiare.

Articole similare