Publică un anunț
piatasud.md

Indemnizația de 5 mii lei la nașterea copiilor în Cahul. Ce trebuie pentru a o obține

Indemnizația de 5 mii lei la nașterea copiilor în Cahul. Ce trebuie pentru a o obține
© foto simbol

În trei ani de când municipalitatea acordă un suport unic la nașterea copiilor în mun. Cahul în valoare de 5 mii lei, de aceasta au beneficiat circa 370 de familii. În anul 2023, numărul de beneficiari a fost de doar 43.

Decizia a fost aprobată la finale anului 2021, iar regulamentul care stabilește criterii clare de acordare a indemnizației a fost aprobat la ședința din 25 martie 2022. 

Astfel, indemnizația unică la nașterea copilului se stabilește pentru fiecare copil născut în cazul în care unul din părinți sau tutore a avut reședința în municipiul Cahul (inclusiv satul Cotihana) stabilită cu 12 luni înainte de nașterea copilului.

EXEMPLU // Cum se calculează indemnizația de maternitate

Pentru solicitarea indemnizației părinții sau reprezentantul legal trebuie să depună o cerere conform modelului de mai jos; copia buletinului d identitate a părintelui sau reprezentantului legal, copia certificatului de naștere eliberat de ASP, copia certificatului de căsătorie (după caz) și certificatul cu indicarea datelor bancare pentru efectuarea transferului indemnizației. 

Actele pentru alocarea indemnizației se examinează în termen de 60 de zile de la depunerea cererii la primăria Cahul. 

Potrivit Primăriei mun. Cahul, Indemnizații unice au fost acordate:în anul 2022 pentru 169 de copii; în anul 2023 pentru 167 de copii și în anul 2024 pentru 43 de copii.

Articole similare