Publică un anunț
piatasud.md

Banca Mondială va aproba finanțarea adițională țării noastre pentru procurarea vaccinurilor

Banca Mondială va aproba finanțarea adițională țării noastre pentru procurarea vaccinurilor
© sursa foto: diez.md

Delegația Republicii Moldova a avut o discuție în format on-line cu Vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde, în cadrul Ședintelor de Primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.

Potrivit diez.md, în cadrul discuției Anna Bjerde a spus că în următoarele zile Banca Mondială va aproba finanțarea adițională Moldovei pentru procurarea de vaccinuri anti-COVID-19. 

„Vicepreședinta Băncii Mondiale, Anna Bjerde a informat că în zilele imediat următoare Banca Mondială va aproba finanțarea adițională pentru procurarea de vaccinuri anti-Covid-19, care a fost negociată cu Republica Moldova în luna martie curent, în valoare de 24,8 milioane de euro.

Concomitent, Banca Mondială este în așteptarea negocierii finanțărilor pentru proiectele agreate care urmează să primească resurse concesionale din partea Asociației Internaționale pentru Dezvoltare în cadrul anului fiscal 2021 al Băncii Mondiale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Prioritățile în colaborarea cu Banca Mondială în perioada ce urmează sunt: elaborarea noului cadru de parteneriat pentru următorii 4 ani, dar și agrearea unui set de măsuri de politici care va sta la baza deblocării finanțării deficitului bugetar al țării.

În finalul discuției, Vicepreședinta Băncii Mondiale a informat Delegația Republicii Moldova despre faptul că mandatul managerei de țară pentru Republica Moldova, Anna Akhalkatsi se încheie în vara anului curent, astfel fiind prezentată noua manageră de țară – Inguna Dobraja.

Articole similare