Publică un anunț
piatasud.md

Campania națională de împădurire „Generația Pădurii” a ajuns la Cahul

Campania națională de împădurire „Generația Pădurii” a ajuns la Cahul

Sâmbătă, 10 martie, conducerea raionului Cahul, alături de angajați ai Consiliului Raional Cahul și altor colective, au participat la plantarea de arbori în satul Baurci-Moldoveni, în cadrul Campaniei naționale de împădurire „Generația Pădurii”, lansată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Acțiunea se înscrie în Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor pentru 2023-2032 și are ca scop sporirea suprafețelor verzi din țară și combaterea schimbărilor climatice.

”Această acțiune reprezintă nu doar o responsabilitate civică, ci și o oportunitate de a ne implica în procesul de îmbunătățire a calității mediului nostru. Plantarea de arbori este un aport esențial la îmbunătățirea mediului și de a asigura un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare, precum și la atingerea obiectivului Guvernului Republicii Moldova de a împăduri în următorii 10 ani, 145 mii ha”, se menționează pe site Consiliului Raional.

 

Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădurire din această primăvară poate fi accesată pe pagina Agenției „MoldSilva„ www.moldsilva.gov.md, rubrica „Participă la plantări 2024”.

Articole similare