Publică un anunț
piatasud.md

Cavurma de oaie, cus-cuți, și vinurile din regiunea Cahul pot fi găsite și astăzi la „Tourism & Travel Expo”

Cavurma de oaie, cus-cuți, și vinurile din regiunea Cahul pot fi găsite și astăzi la „Tourism & Travel Expo”

Regiunea Cahul este reprezentată în cadrul poziției internaționale specializate „Tourism & Travel Expo”, care are loc inclusiv astăzi, 18 februarie, la Chișinău, de membrii clusterului turistic VIA Cahul. 

La expoziție, din regiune participă și agenți economici, reprezentanți ai primăriilor și ai Consiliului raional. 

„An de an tot mai multe persoane sunt interesate de potențialul turistic al regiunii noastre. Specific pentru acest an este interesul sporit pentru târg a tinerilor și studenților din Moldova. La târg membrii clusterului promovează serviciile existente și distribuie Ghidul turistic al regiunii Cahul în română și engleză, ghiduri ce pot fi descărcate de  prin aplicarea QR codurilor” a scris Silvia Strelciuc pe Facebook.

Pe perioada târgului, cahulenii, organizează master class-uri la confecționarea brâielor tradiționale, a coșurilor și opincilor, producerea de cus-cuți după rețete locale, degustarea de produse apicole, brânză și cavurma din carne de oi. 

Precizăm că Clusterul turistic VIA Cahul a fost creat în aprilie 2022 pentru a sprijini creșterea competitivității operatorilor economici din domeniul turismului. Acest cluster se dezvoltă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie implementat de UNDP Moldova și UNICEF.

Reamintim că cea de-a XXVII-a ediție a expoziției internaționale specializate „Tourism & Travel Expo” este desfășurat în perioada 16-18 februarie la Centrul „Moldexpo” din capitală.

Evenimentul întrunește peste 60 de participanți din țări precum Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, România, Slovacia. Vizitatorii vor putea găsi la eveniment diverse oferte turistice, pentru toate destinațiile de vacanță, la prețuri atractive, inclusiv cu reduceri, transmite MOLDPRES.

Participanții au posibilitatea de a promova atât direcțiile tradiționale de vacanță, cât și destinații turistice noi, pachete de odihnă pentru diferite categorii de turiști, vacanțe de familie în perioada estivală și în sezonul de catifea, o gamă largă de stațiuni balneare, tururi și multe altele.

Expoziția întrunește reprezentanți ai pensiunilor, cramelor, vinăriilor și agențiilor de turism naționale și internaționale.

„Tourism & Travel Expo” – 2024 este organizată de Ministerul Culturii a Republicii Moldova, Oficiul Național a Turismului și Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” S.A. cu suportul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Articole similare