Publică un anunț
piatasud.md

Cod portocaliu: Va ninge puternic, pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș

Cod portocaliu: Va ninge puternic, pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș

Serviciul Hidrometeorlogic de stat anunță cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii pe tot teritoriul Moldovei în perioada 7-10 ianuarie.

Avertizarea vine în legatură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării, în intervalul 7-10 ianuarie se prevăd condiții complicate ale vremii:
– vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș;
– izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță;
– pe 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s;
– pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică va scădea cu 10-15°C.

În acest context, Inspectoratul de Poliție Cahul, recomandă:

Conducătorii auto  să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată  şi sac cu nisip. 

Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil, că aveți telefonul încărcat și copiii sunt transportați în siguranță. Nu uitați despre obligativitatea de a conecta faza scurtă a luminii de întâlnire.

Recomandabil ar fi să vă abțineți de la deplasările lungi, dar dacă ați decis să mergeți în vizită la rude, de sărbători, informați-vă din timp despre starea traseului pe care urmează să vă deplasați și în localitățile în care mergeți. 

Articole similare