Publică un anunț
piatasud.md

Dumitru Batîr: În raionul Cahul, 7 milioane de lei s-au furat din domeniul sănătății

Dumitru Batîr: În raionul Cahul, 7 milioane de lei s-au furat din domeniul sănătății

Declarațiile au fost făcute de Consilierul raional Cahul Dumitru Batăr, în cadrul dezbaterilor de la ședința eșuată a Consiliului raional de astăzi.

În discursul său, domnul Batîr a menționat că a avut discuții cu funcționari de rang înalt din domeniul ocrotirii sănătăți care i-au comunicat acest fapt.

„Am discutat cu niște demnitari foarte mari din domeniul sănătății care mi-au comunicat că într-adevăr, in raionul Cahul 7 milioane de lei s-au furat din domeniul sănătății. Au lipsit oamenii de pensii, de salarii, de mărirea salariilor. Să nu creadă cineva ca pe Batîr o sa-l rupă, o să-l îndoaie să-l fărâme, doar să mor eu” a declarat Dumitru Batîr.

Totodată, acesta s-a adresat președintelui raionului Cahul:  „Ceea ce se face domnule președinte, țineți minte: dumneavoastră primul o să simțiți lucrul acesta. Acești oameni au furat ca–n Codru și dumneavoastră știți destul de bine. Spuneți ce a  făcut vicepreședintele, măcar o măsură a luat pentru  asigurarea  colaboratorilor? Nimic!”.

„Asta e prima dată de când sunt consilier raional, nu s-a mai văzut așa ceva. o ședință s-a amânat, a doua se amână. Care este temeiul?. Noi vrem să soluționăm problemele cetățeanului. Ce facem noi astăzi, politică? Maine o să ne ducem și o să ne scuipe lumea. Oamenii ce au votat?  Schimbarea, domnule președinte, să-i dăm jos pe alde Plahotniuc. I-am dat jos? Nu!  Ei și astăzi sunt aici. Da de ce lucru la acesta se face? Pentru că cuiva e convenabil?” s-a adresat Dumitru Batîr președintelui de raion.     

Precizăm că ședința Consiliului raional Cahul planificată pentru azi, 2 septembrie nu a avut  loc din lipsă de cvorum. Mai mulți aleși locali sunt în autoizolare la domiciliu, după ce un vicepreședinte al raionului a fost diagnosticat cu COVID-19.

Articole similare