Publică un anunț
piatasud.md

EdTech Moldova Forum 2023 – conectează liderii globali și comunitatea locală pentru transformarea digitală a educației

EdTech Moldova Forum 2023 – conectează liderii globali și comunitatea locală pentru transformarea digitală a educației

Marți, 16 mai, începând cu ora 10:00, la Palatul de Cultură “Nicolae Botgros” din Cahul va avea loc forumul de transformare digitală – EdTech Moldova!

Scopul EdTech Moldova este educația digitală și integrarea acesteia în școlile din Republica Moldova. La ediția din 2023, vor fi prezenți peste 400 de cadre didactice, directori și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ. Pe agendă vor fi abordate subiecte actuale din domeniul EdTech, iar evenimentul va include sesiuni informative, paneluri de discuții și o expoziție, toate adaptate necesităților actuale din domeniul educației și integrării tehnologiilor în procesul de predare-învățare.

Evenimentul va fi onorat de prezența a peste 40 de invitați speciali, printre care se numără Katarina Fried, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în RM, reprezentanții OECD, UNDP, UNICEF, Fondatorul Tablet Academy și experți în educația inovativă.

La  EdTech Moldova veți descoperi oportunitățile noii ere tehnologice. În cadrul forumului va fi prezentată Librăria Corinth, care oferă acces la o gamă variată de resurse digitale, instrumente și servicii pentru îmbunătățirea procesului de predare-învățare. Veți afla cum pot fi utilizate resursele librăriei Corinth pentru a crea lecții și activități captivante și cum poate fi personalizată experiența de învățare pentru elevi, astfel îmbunătățind performanța școlară. 

Vor fi prezentate beneficiile Microsoft Office 365 pentru educație și funcționalitățile acestuia. Vor fi discutate posibilitățile folosirii acestuia pentru a îmbunătăți colaborarea între elevi și profesori, pentru a simplifica gestionarea datelor și pentru a spori eficiența în procesul de învățare.

Totodată, veți descoperi noi modalități creative de a integra produsele STEAM în procesul de predare-învățare. Această sesiune este recomandată cadrelor didactice care doresc să îmbunătățească metodele de predare și să ofere elevilor o experiență educațională mai interactivă și captivantă.

În cadrul evenimentului, vor fi abordate provocările și oportunitățile prezentate de Inteligența Artificială și cum poate fi utilizată în îmbunătățirea educației și în dezvoltarea potențialul educațional al elevilor și studenților. Temele abordate vor fi diversitatea de aplicații bazate pe Inteligența Artificială, cum ar fi platforme de învățare adaptivă, tutoriale personalizate, evaluarea automată și altele.

Poate sau nu Microsoft Teams să îmbunătățească procesul de învățare? Veți ști care sunt caracteristicile cheie ale platformei, cum să configurați și să utilizați canalele, chat-ul și videoconferințele pentru a crea un mediu de învățare colaborativ și eficient.

Acestea, dar și multe alte sesiuni de discuții vor fi explorate în cadrul EdTech Moldova Forum 2023.

În lumina schimbărilor semnificative din domeniul tehnologic, educația trebuie să se adapteze prin alinierea programelor de studiu la nevoile pieței muncii. Pentru a reuși această transformare, este necesară pregătirea adecvată a cadrelor didactice și dotarea elevilor cu competențele necesare pentru a face față provocărilor viitorului.

EdTech Moldova este organizat de Asociația Companiilor TIC din Moldova (ATIC), în cadrul proiectului „EU4Moldova Startup City Cahul”, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Suedia.

În perioada 16-17 mai, cu ocazia celebrării Zilei Europei, la Cahul va avea loc o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”. Acestea sunt realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” și au drept scop creșterea gradului de vizibilitate a oportunităților de afaceri și creșterea profesională din regiune.

Printre evenimente se numără Cahul Business Summit, EdTech Forum și Tech Career Expo  Cahul, care se vor concentra pe afacerilor mici și mijlocii, digitalizării și inovației, precum și pe educației și perspectivelor din lumea IT.

Articole similare