Publică un anunț
piatasud.md

Grădinița „Spicușor” din Cahul a fost modernizată cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei

Grădinița „Spicușor” din Cahul a fost modernizată cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei

La data de 25 mai 2023, Ambasadorul Yamada Yoichiro a participat la ceremonia de finalizare a „Proiectului de îmbunătățire a mediului educațional la grădinița nr. 14 ’Spicușor’ din municipiul Cahul”, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului ”Kusanone”.

Grantul în valoare de 86,965 USD a fost utilizat pentru realizarea lucrărilor de termoizolare a pereților exteriori și renovarea zonei orb; schimbarea sistemului de ventilare în bucătărie și dotarea acesteia cu echipamentele și mobilierul necesar pentru prelucrarea și procesarea alimentelor.

Proiectul a contribuit la sporirea siguranței și protecția sănătății celor 335 de copii, 52 de educatori și personal tehnic din grădiniță, și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. La eveniment au participat copiii, educatorii și administrația grădiniței și Primarul municipiului Cahul dl. Nicolae Dandiș.

Programul de granturi pentru securitate umană „#Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane USD pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Articole similare