Publică un anunț
piatasud.md

Ștefan Secăreanu: Unirea cu România, a fost programul meu electoral din totdeauna

Ștefan Secăreanu: Unirea cu România, a fost programul meu electoral din totdeauna

Declarațiile au fost făcute de candidatul Partidului Liberal pe circumscripția electorală uninominală nr. 43 Cahul în cadrul dezbaterilor electorale organizate de redacția ziuadeazi.md.

„În mai bine de 25 de ani la Comrat și în zona Găgăuză nu a fost deschisă nici o grădiniță de copii și nici o școală cu predare în limba găgăuză. Asta ne vorbește despre faptul că această autonomie a fost concepută doar în interesele rusești și făcută de structurile rusești în detrimentul populației autonomiei găgăuze și în detrimentul interesului Republicii Moldova. Toate acțiunile mele sunt îndreptate spre afirmarea identității românești a basarabenilor și întoarcerea tuturor teritoriilor românești aflate sub ocupație încă din perioada sovietică, reîntoarcerea la patria noastră istorică Rpmânia” a declarat domnul Secăreanu.

De asemenea, Ștefan Secăreanu a menționat că în viitorul parlament va soluționa problema interconexiunii pe cale ferată a raionului Cahul cu România și va insista asupra reîntoarcerii în proprietate publică a Aeroportului Internațional Cahul, închis premeditat de factorii politici de atunci, contra unor sume mari de bani. 

La întrebarea moderatorului cum ar putea unirea cu România să soluționeze problemele actuale ale țării, domnul Secăreanu a menționat: „Unirea cu România, a fost programul meu electoral din totdeauna. Problema fundamentală în Republica Moldova nu este nici problema economică, este problema identitara. După aproape 30 de ani de la dizolvarea imperiului sovietic, la noi, factorul politic, clasa politică, fuge de  problema fundamentală, nu recunoaște că majoritatea populației din aceste teritoriu este româneasca”. 

„Stimați cahuleni, orașul Cahul a fost singura localitate, singurul oraș care a făcut parte din România în cadrul micii uniri de la 1859. Avem sarcina să readucem orașul nostru pe această orbită. În acest sens, sunt ferm convins că sunt capabil să fac acest lucru în parlament. Știu cum se face o lege, cum să o promovez, știu cum să iau cuvântul în parlament pentru ca să apăr interesele cahulenilor” a punctat Ștefan Secăreanu.

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția Ziuadeazi.md în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API).

Responsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.

Articole similare