Publică un anunț
piatasud.md

Structurile abilitate din raionul Cahul se pregătesc pentru inundaţii de proporţii (Video)

Structurile abilitate din raionul Cahul se pregătesc pentru inundaţii de proporţii (Video)

La Cahul au fost testate abilităţile serviciilor locale de a interveni în caz de inundaţii. Aceasta a avut loc în cadrul aplicaţiilor la protecţia civilă desfăşurate recent la Cahul.

În cadrul exerciţiului, care a avut loc la lacul „Frumoasa” din oraş, a fost simulată inundarea unei arii largi de teren, care a dus la victime în rândul populaţiei.

Primii au intervenit salvatorii care au scos din apă o persoană şi, împreună cu angajaţii Gospodăriei Comunal-Locative Cahul au ridicat un baraj din saci de nisip. 

Solicitat de www.ziuadeazi.md, Avram Micinschi, Preşedintele raionului Cahul a declarat: „Pregătirea efectivului Direcţiei Situaţii Excepţionale şi a tuturor serviciilor implicate în aceste aplicaţii le calific ca destul de pozitiv dat fiind faptul că au demonstrat într-un timp destul de restrâns nişte cunoştinţe şi nişte deprinderi practice foarte calificate. Aceasta ne demonstrează că aceste echipaje şi Direcţia Situaţii Excepţionale a lucrat foarte mult pentru a preveni situaţiile care astăzi au fost puse în practică”. 

„Direcţia Situaţii Excepţionale Cahul şi celelalte servicii au acţionat totdeauna prompt şi un exemplu elocvent sunt ploile torenţiale din luna septembrie, când colaboratorii de la DSE nonstop au acţionat şi au prevenit atât inundarea multor case de locuit din localităţile respective cât şi au redirecţionat automobilele de pe străzile afectate de ape” a mai adăugat Preşedintele Raionului Cahul.  

Imagini de la exerciţiul la protecţia civilă le vedeţi mai jos: 

Articole similare