Publică un anunț
piatasud.md

Prohibiția pescuitului în Moldova: Perioade și zone interzise

Prohibiția pescuitului în Moldova: Perioade și zone interzise

Agenția de Mediu a anunțat perioadele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement al oricăror specii de pești în Republica Moldova. Pescuitul se interzice:

În perioada 08 aprilie- 07 iunie inclusiv, de la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stînca și în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca până la satul Giurgiuleşti.

În perioada 08 aprilie- 14 iunie inclusiv, este interzis pescuitul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, și în lacul Cahul.

De asemenea, în perioada 08 aprilie- 30 iunie inclusiv , pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc şi Botna afluenți ai fluviului Nistru, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nîrnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, în bălțile Manta, și pe râurile Cogîlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.

Totodată, în perioada 8 aprilie – 30 iunie 2024, pescuitul este interzis și în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.

Ordinul nr. 21 din 03 aprilie 2024 poate fi vizualizat, accesând linkul: 

https://am.gov.md/sites/default/files/document/attachments/21din%2003.04.2024.pdf

Articole similare