Publică un anunț
piatasud.md

Soluții simple: Primăria Ungheni construiește un adăpost pentru câinii vagabonzi

Soluții simple: Primăria Ungheni construiește un adăpost pentru câinii vagabonzi

Primăria municipiului Ungheni a demarat construcția primului adăpost pentru câinii vagabonzi. Adăpostul va avea o suprafață de aproximativ 280 de metri pătrați și se speră că va contribui semnificativ la reducerea numărului de câini fără stăpân de pe străzile orașului.

Costul total al proiectului este de aproximativ 200 de mii de lei, bani alocați din sursele proprii ale primăriei.

Imaginile publicate de primărie oferă o reprezentare simbolică a aspectului viitorului adăpost, precum și o hartă cu locația acestuia.

Construcția adăpostului este o soluție importantă pentru problema câinilor vagabonzi din Ungheni. Adăpostul va oferi un spațiu sigur și îngrijire adecvată pentru câinii fără stăpân, contribuind la diminuarea riscului de boli și accidente.

Precizăm că la Cahul, în anul 2016 a apărut primul azil pentru câinii comunitari, până atunci, problema câinilor maidanezi era soluționată prin formarea grupurilor de vânători și împușcarea câinilor pe străzi. Condițiile în care erau întreținute animalele și presiunea societății au dus la închiderea azilului.

În anul 2021, în Cahul a fost fondat un centru de sterilizare a animalelor fără adăpost, fondat de un ONG cu suportul autorităților.

Articole similare