Publică un anunț
piatasud.md

Ultima oră! Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru

Ultima oră! Ambasadorul R. Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, este candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru, transmite TV8.md.

Asta se arată în declarația semnată de majoritatea parlamentară, formarea căreia s-a anunțat astăzi în plenul Legislativului. 

În timpul ședinței Parlamentului, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a anunțat la ședința Parlamentului de pe 18 martie curent că fracțiunea PSRM constituie o nouă majoritate parlamentară și a invitat șefa statului Maia Sandu la consultări la ora 12:00, fie la Parlament, fie la Președinție.

Ieri, 17 martie, deputatul socialist anunța că majoritatea parlamentară va înainta un alt candidat la funcția de premier.„Avem mai mulți candidați. Nu putem exclude nici liderul socialiștilor. Nu o să examinăm înaintarea lui Igor Dodon acum. Candidatul nostru va face față tuturor presiunilor. A ocupat funcții importante. Candidatul înaintat de noi este mult mai pregătit. Este apreciat de toți cetățenii Republicii Moldova”, spunea ieri Baltrîncea.

sursa foto: facebook/ Corneliu Gandrabur

Precizăm că la 16 martie, Președinta Maia Sandu l-a desemnat la funcția de Prim-Ministru pe deputatul Igor Grosu. Desemnarea lui Igor Grosu a venit după consultarea cu fracțiunile parlamentare și după ce candidata propusă de majoritatea parlamentară creată, Mariana Durleșteanu, și-a retras candidatura.

Articole similare