Publică un anunț
piatasud.md

Violeta Ivanov, la Cahul: „Una dintre cele mai mari probleme oamenii spun că este transportul public”

Violeta Ivanov, la Cahul: „Una dintre cele mai mari probleme oamenii spun că este transportul public”

Violeta Ivanov, candidata Partidului Politic „ȘOR” la funcția de președinte al Republicii Moldova, susține că a efectuat mai multe vizite în teritoriu, informează PROVINCIAL. 

„La Cahul, una dintre cele mai mari probleme oamenii spun că este lipsa transportului public, ori cel care există este puțin și, mai ales acum, pe vreme de pandemie, o călătorie cu transportul se transformă într-o provocare periculoasă. Totodată, am aflat că aici a fost închisă fabrica de conserve, care oferea 3500 de locuri de muncă. Pentru un oraș cum este Cahul acest număr este considerabil. Iar, la toate acestea se adaugă și faptul că stația de epurare este în stare proastă și necesită a fi reparată pentru ca să dispară mirosul urât din oraș”, susține candidata.

În urma vizitei în raionul Vulcănești, Ivanov a susținut: „Am vorbit cu oameni extraordinari, dar orașul Vulcănești ne-a oferit o imagine dezolantă. Oamenii de aici s-au plâns pe drumurile proaste, de lipsa trotuarelor, spun că de-a lungul timpului au tot fost alimentați cu promisiuni de către autorități, nu mai au răbdare și nici puteri să mai aștepte. Oamenii din Vulcănești își doresc schimbarea acum și aici! Deși locuiesc în oraș, iluminarea stradală le pare a fi un lucru irealizabil, numai străzile principale sunt iluminate. În rest, cum se face noapte, pe străzi se lasă bezna”

În raionul Cimișlia, candidata declară că a purtat discuții constructive cu locuitorii. „Am vorbit cu cetățenii despre gunoiștile neautorizate, o problemă gravă cu care se confruntă. O altă problemă este râul Cogâlnic, care, atunci când sunt ploi puternice, se revarsă și provoacă inundații și astfel spală toate culturile oamenilor”.

Ce ține de întrevederea din Basarabeasca, Ivanov a declarat: „Împovărați și ei de probleme a căror rezolvare este amânată încontinuu de autorități fie din cauza nepăsării, fie pentru că nu au suficiente competențe ca să le rezolve. De exemplu, mai multe sectoare ale orașului nu au sistem de canalizare, iar fumul și mirosul înțepător care vine de la o gunoiște neautorizată din imediata apropiere a unor blocuri de locuit îi otrăvește pe locuitori. Le-am prezentat oamenilor soluțiile din programul nostru “Moldova 2024” privind rezolvarea problemei deșeurilor, dar și asigurarea cu apeduct și canalizare a localităților din țară”.

La Dănceni, raionul Ialoveni, Ivanov declară că a discutat cu cetățenii despre multiplele probleme cu care se confruntă. „Oamenii mi-au mărturisit că își doresc condiții mai bune de viață, locuri de muncă în localitate, servicii sociale preocupate cu adevărat de grijile și nevoile beneficiarilor. Oamenii au obosit de politică și vor schimbări, își doresc o viață decentă”.

Ce ține de vizita sa la Ștefan Vodă, candidata a susținut că agricultura a fost unul din principalele subiecte de discuție cu oamenii. „Am analizat împreună programul de irigare pe care îl propun împreună cu echipa mea, care să asigure o agricultură modernă și competitivă. Mă bucur că oamenii din raionul Ștefan Vodă au spus că susțin cu ambele mâini un astfel de program precum și alte măsuri pe care le-am stabilit în programul „Moldova 2024” – întreprinderi de procesare a fructelor și legumelor în fiecare raion unde este nevoie, subvenții de la stat pentru întreținerea animalelor domestice pe lângă casă, stimularea producătorului autohton, etc.”, a conchis Violeta Ivanov.

Articole similare