Publică un anunț
piatasud.md

,,Ferma Voinei” – un loc turistic pentru doritorii de a se relaxa în stilul spațiului rural

,,Ferma Voinei” – un loc turistic pentru doritorii de a se relaxa în stilul spațiului rural

Fiind localizați în satul Roșu, familia Voina a reușit să deschidă un loc turistic în zona de sud a Republicii Moldova.

,,Ferma Voinei” are ca activitate de bază domeniul agricol astfel vizitatorii culeg singuri legumele și zarzavaturile, iar pentru doritorii de a rămâne pentru o perioadă mai îndelungată, s-a inițiat construcția unui foișor în stil tradițional pentru a putea savura din plin viața în spațiul rural.

Familia Voina mai produce și comercializează căpșuni. Ferma are o tradiție – aici consumatorii singuri își culeg legumele și zarzavaturile dorite, iar strânsul căpșunelor este un proces ”dulce”.

Citește și: Victor Voina despre cultivarea căpșunelor: O fac mai mult din pasiune pentru fruct //VIDEO

Anual pe plantațiile fermei ajung sute de persoane. Anume așa a apărut necesitatea de creare a condițiilor de odihnă și agrement pentru vizitatori prin dezvoltarea unor noi servicii agroturistice.

Foișorul a fost conectat la utilități, urmează a fi construită podeaua, definitivate lucrările de finisare și instalat mobilierul.

În noul sezon estival la foișor vor fi întâmpinați și găzduiți iubitorii de legume și căpșuni ai fermei Voina, iar serviciile turistice vor complementa activitățile de bază a exploatației agricole, oferind oportunități mai largi pentru diversificarea surselor de venit ale companiei.

Investiția se datorează grantului acordat în cadrul proiectului „Creșterea competitivității turistice în zona Clusterului turistic VIA Cahul”, realizat de AO Pro Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă”, în cadrul Programului EU4Moldova: regiuni-cheie”, dar și contribuției proprii.

Articole similare