Publică un anunț
piatasud.md

Lupta continuă. Suntem solidari. Direcția Regională Sud a donat astăzi sînge

Lupta continuă. Suntem solidari. Direcția Regională Sud a donat astăzi sînge

În contextul situației pandemice din țara noastră și potrivit Programului național de securitate tranfuzională și autoasigurare a țării cu produse sangvine pentru anii 2017 – 2021, aprobat prin Hotărîre de Guvern, pentru fortificarea rezervelor de substanță transfuzională pentru pacienții infectați cu Covid-19, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a venit cu inițiativa de realizare a unei campanii de donare de singe, pentru suplinirea rezervelor necesare în tratarea persoanelor bolnave internate în instituțiile spitalicești. 

 Această inițiativă a fost susținută și aprobată de către Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova în comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui. Astfel, mai mulți voluntari, angajați din cadrul tuturor subdiviziunilor Direcției Regionale Sud, în număr de cca 130 de persoane, de comun cu celelalte subdiviziuni regionale a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, s-au alăturat campaniei de donare de sânge. 

Donatorii de sânge și plasmă sangvină au fost selectați după unele criterii de selectare privind recoltarea, fiind identificate în special persoane de gen masculin, sănătoase din punct de vedere medical, inclusiv persoane care au suportat boala Covid – 19, cazuri confirmate și tratate. Recoltarea probelor de sânge s-a realizat doar cu acordul personal al fiecărui donator.

Campania își desfășoară acțiunea în data de 03 – 04 decembrie anul curent, conform programului:

la Centrul Național de Tansfuzie a Sîngelui din municipiul Cahul, str. Alexei Mateevici 103/2 , orele 09.00 – 14.00;

 la Spitalul Raional din orașul Cantemir, în data de 04 decembrie, orele 09.00 – 14.00.

Această acțiune reprezintă un act de solidaritate din partea angajaților DR Sud a IGPF, în lupta cu virusul pandemic Covid-19, iar scopul măsurii organizate nu este doar recrutarea unui număr mare de donatori, dar și încurajarea întregii societății la donarea de sânge benevolă, şi a conştientizării faptului, că prin acest gest pot salva viețile altor oameni!

Articole similare