Publică un anunț
piatasud.md

Verifică valoarea compensației pentru gazele naturale. Moldovagaz a lansat calculator online

Verifică valoarea compensației pentru gazele naturale. Moldovagaz a lansat calculator online

SA „Moldovagaz” a lansat un calculator online, cu ajutorul căruia consumatorii pot verifica valoarea compensației pentru gazele naturale. Noul instrument este disponibil pe pagina web a întreprinderii, la rubrica „Consumatori”, informează MOLDPRES.

Pentru a afla volumul compensației, consumatorii vor trebui să introducă date referitoare la categoria de vulnerabilitate energetică, volumul de gaze naturale consumate și perioada de calcul.

Atribuirea nivelului de vulnerabilitate este competența Ministerului Muncii și Protecției Sociale, iar SA „Moldovagaz” nu are dreptul să influențeze atribuirea inițială a nivelului de vulnerabilitate energetică, nici să-l schimbe ulterior. În cazul depistării discrepanțelor în mărimea compensației, consumatorul urmează să apeleze la „linia verde” guvernamentală 0 8000 5000, sau la adresa de e-mail support@compensatii.gov.md a Guvernului. După efectuarea modificărilor corespunzătoare în baza de date de către Ministerului Muncii și Protecției Sociale, furnizorul va primi un temei legal pentru efectuarea modificărilor în propria bază de date de consumatori. 

În cazul în care în factură nu este indicată recalcularea compensației pentru perioadele anterioare de consum, atunci SA „Moldovagaz” va efectua toate modificările și completările în facturi în baza informației actualizate primite din partea Ministerului Muncii și Protecției Sociale în lunile următoare.

Compensația este acordată pentru primii 180 de metri cubi de gaze consumați lunar în sezonul de iarnă, iar volumul acesteia variază în funcție de gradul de vulnerabilitate energetică.

Articole similare